FORUM DON TRADER

Halaman forum DONTRADER hanya dibuka akses penuh kepada ahli berbayar sahaja, harap maklum. Untuk layari forum, sila klik butang di bawah.

Discover More

PENERANGAN

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani. Pengisian keilmuan, latihan kemahiran pelaburan dan urusniaga serta kemas kini semasa akan di lakukan di dalam ini dan di wall FB DON TRADER (beryuran). Panduan Urusniaga yang telah mencapai TP1 dan TP2 akan di pindahkan ke ruangan ini dan ia akan di kongsikan link ke page ini, Grup FB PSMBM dan PSBM secara percuma.

Group FB DON TRADER dikhususkan kepada Panduan Urusniaga Singkat(T+8). Kemaskini semasa akan dibuat di wall FB DON TRADER(beryuran). Setelah ia tamat tempoh, rekod panduan ini diletakan di sini. Kemudian link akan dikongsikan ke page ini, Grup FB PSMBM dan PSBM secara percuma.

Harap maklum dan terima kasih, Don Trader.

Shine Like A Star

HUBUNGI KAMI

Sila ajukan sebarang soalan di sini dan insya Allah kami akan cuba untuk membalas respon anda secepat mungkin, terima kasih.

Contact Us

Assalamualaikum WBT

Website ini adalah hanya untuk pelabur-pelabur yang berminat untuk melabur di Bursa Malaysia. Seperti yang semua maklumi, group ini mengenakan bayaran yuran secara bulanan sebagai komitmen atas segala sumbangan ilmu-ilmu pasaran dan panduan urusniaga yang dikongsikan di sini. Kami hanya menerima bayaran untuk pakej keahlian yang ditawarkan seperti yang disenaraikan di bawah.

Akses Penuh

 • Akses penuh ke website dontrader.net
 • Akses ke Telegram Channel DON TRADER
 • Akses ke Group Tertutup Facebook DON TRADER
 • Pakej yang berpatutan

Kadar Yuran bulanan :-

 • 1 Bulan – MYR 99.00
 • 2 Bulan – MYR 180.00
 • 3 Bulan – MYR 270.00
 • 6 Bulan – MYR 510.00
 • 12 Bulan – MYR 960.00

Sebarang pertanyaan sila ke Facebook Page DON TRADER

Seminar Analisa Saham ScriptX

 • Jadual Seminar
 • Terbuka kepada MUSLIM sahaja
 • Yuran Seminar :
  RM 786 – Kali Pertama Sertai Seminar ScriptX
  RM 150 – Recharge (Mengulang sehingga HADAM dan MAHIR)
  RM 650 – Pelajar (With VALID Student Card)
  Hanya pelajar Diploma atau Degree berumur 22 tahun ke bawah)
  Harga Istimewa jika datang bersama (rujuk Admin)

  Klik sini untuk Maklumat lanjut & Pendaftaran. Sebarang pertanyaan sila ke Facebook Page DON TRADER

Seminar Analisa Saham Pre ScriptX

Semua bayaran hanyalah atas tujuan keahlian dan sebarang transaksi yang melibatkan pelaburan bagi pihak ahli tidak diterima sama sekali. Sebarang bayaran yang telah dibuatkan kepada DON TRADER berdasarkan pakej di atas dan tidak akan menerima bayaran balik (atau refund).

Buat masa ini fasa-fasa pembangunan group sedang giat dilakukan, terutamanya untuk menjadikan Website sebagai hub atau base utama group dan Facebook sebagai interface (muka depan). Ini bertujuan bagi menaik taraf kaedah pengurusan yang lebih baik dan mudah dikemaskini dalam mewujudkan persekitaran keadaan yang lebih tersusun dalam mencapai matlamat prestasi group. Sama ada dari segi prestasi pengurusan, penerapan keilmuan dan juga prestasi panduan urusniaga. Keberadaan group secara tersusun dan berhemah sangat perlu bagi meletakkan setiap admin yang bertugas dan para ahli dalam keadaan pengkhususan tanggungjawab masing-masing. Dengan sedemikian tumpuan pada perkara-perkara utama dapat ditingkatkan. Kaedah pelaksanaan baru sedang dijalankan. Pengisian DON TRADER sedang di susun semula. DT-PSMBM/PSBM juga sedang di susun bagi memberi kesan yang lebih efektif kepada pengisian-pengisian yang dibuat demi kepentingan warga ahli dan pelabur sekelian. Kami membawa pengisian kepada 3 segmen iaitu:

 • Keilmuan dan latihan kemahiran (live guide)
 • Panduan Urusniaga Pegang dan Singkat dan kemas kini berkaitan dengannya
 • Pengkongsian info-info pasaran seperti Signal Sentiment dan Trend Semasa

Untuk masa ke depan, adalah kaedah pengisian dan pelaksanaan adalah seperti berikut:

 • Website akan dijadikan pangkalan data sepenuhnya bagi semua kaedah pelaksanaan.
 • Group FB DON TRADER dijadikan muka depan bagi website untuk kemaskini semasa pengisian.
 • Page ini diberikan keutamaan untuk kemaskini semasa pengisian keilmuan, rekod panduan urusniaga dan info pasaran dan trend semasa.
 • Group FB Pelabur Saham Muslim Bursa Malaysia(PSMBM) dan Pelabur Saham Bursa Malaysia(PSBM) akan dikhususkan kepada pengisian yang bersifat UMUM. Bagi menjaga keberadaan grup dan memberi ruang kepada warga ahli membuat perbincangan keilmuan dan yang berkaitan pasaran. Hanya link-link kemaskini sahaja akan dimuatkan di sana.

Kami ucapkan ribuan terima kasih dan selamat datang kepada ahli-ahli baru yang berminat untuk menyertai DON TRADER dan juga setinggi perhargaan buat ahli-ahli yang sentiasa bersama kami dengan meneruskan berada di dalam grup.

Seterusnya, untuk kemudahan akses di website ini, kami membahagikan kepada 4 halaman utama iaitu:

Pautan Link:

 1. Table Panduan Urusniaga Pegang
 2. Table Panduan Urusniaga Singkat (T+8)
 3. Senarai Warrant dan Tarikh Tamat Tempoh
 4. Senarai Kaunter Mengikut Jenis Sub-Sektor

Anda juga digalakkan membaca Terms & Regulations forum di sini. Sekiranya anda mempunyai apa-apa komen, cadangan ataupun aduan, sila hubungi kami terus di sini.