[dropcap style=”solid” bg_color=”#e74c3c” text_color=”#ffffff”]S[/dropcap][dropcap style=”solid” bg_color=”#e67e22″ text_color=”#ffffff”]A[/dropcap][dropcap style=”solid” bg_color=”#1abc9c” text_color=”#ffffff”]L[/dropcap][dropcap style=”solid” bg_color=”#2ecc71″ text_color=”#ffffff”]A[/dropcap][dropcap style=”solid” bg_color=”#3498db” text_color=”#ffffff”]M[/dropcap]
[lead]

Assala mua’alaikum, Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani. Kaedah pelaksanaan baru sedang di jalankan. Pengisian DON TRADER sedang di susun semula. DT-PSBM & DT-PSMBM juga sedang di susun bagi memberi kesan yang lebih efektif kepada pengisian-pengisian yang di buat demi kepentingan warga ahli dan pelabur sekalian. Kami membawa pengisian kepada 3 segment iaitu:

  1. Keilmuan dan latihan kemahiran.
  2. Panduan Urusniaga Pegang dan Singkat dan kemas kini berkaitan dengannya.
  3. Perkongsian info-info pasaran seperti Signal Sentiment dan Trend Semasa.
[/lead]

Keahlian

[progress_bar icon=”heart” value=”100″ size=”medium” style=”solid”]Akses Penuh[/progress_bar] [progress_bar icon=”heart-empty” value=”50″ size=”medium” style=”solid”]Separa Akses[/progress_bar]

Rezeki

[quote author_name=”DON TRADER” author_image=”/assets/uploads/2015/10/Logo-facebook-post-thumbnail1.png” size=”small” style=”solid”]

Berniagalah kamu kerana sembilan persepuluh punca rezeki adalah dalam perniagaan.

[/quote]

Fakta

[duplicator size=”small” start=”0″ stop=”11″ max=”25″ ” style=”simple”]

Muslimin & Muslimat, pelabur di Bursa Malaysia

DONTRADER.NET

[five_sixth_last]

Perlaksanaan

Untuk masa ke depan, adalah kaedah pengisian dan pelaksanaan adalah seperti berikut:
a) Website www.dontrader.net akan di jadikan pangkalan data (database) sepenuhnya bagi semua kaedah pelaksanaan.
b) Grup FB DON TRADER di jadikan muka depan bagi website untuk kemas kini semasa pengisian. Page DON TRADER di berikan keutamaan untuk kemas kini semasa pengisian keilmuan, rekod panduan urusniaga dan info pasaran dan trend semasa.
c) Grup FB Pelabur Saham Bursa Malaysia (PSBM) akan di khususkan kepada pengisian yang bersifat UMUM. Bagi menjaga keberadaan grup dan memberi ruang kepada warga ahli membuat perbincangan keilmuan dan yang berkaitan pasaran. Hanya link-link kemas kini sahaja akan di muatkan di sana.
d) Grup FB Pelabur Saham Muslim Bursa Malaysia (PSMBM) ini bersifat umum dan percuma, terbuka kepada kaum muslimin sahaja. Ia adalah bagi mengimbangi kewujudan dan keberadaan serta pengisian grup di website, FB, DT Page dan PSBM kepada kaum muslimin.

[/five_sixth_last]
[five_sixth_last]

Pengisian

Pengisian yang di beri keutamaan adalah seperti berikut:
a) Pengisian keilmuan serta latihan kemahiran pelaburan dan urusniaga serta kemas kini semasa akan di bermula di lakukan di dalam www.dontrader.net dan di wall FB DON TRADER (beryuran).
b) Panduan Urusniaga Pegang bermula di buat di www.dontrader.net (ruangan Grup DT/beryuran). Kemas kini semasa akan di buat di website ini. Panduan Urusniaga yang telah mencapai TP1 dan 2 akan di pindahkan ke ruangan PUP dan ia akan di kongsikan link ke Page DON TRADER dan ke Grup FB PSBM secara percuma.

[/five_sixth_last]
[five_sixth_last]

Peraturan

1. Sebarang info dan maklumat yg tekandung di dalam website (beryuran) dan Grup Fb DT tidak di benarkan di bawa ke sini.
2. Hanya maklumat yang terkandung di ruangan umum dan page sahaja di benarkan di bawa ke sini.
3. Iklan tidak di benarkan sama sekali.
4. Para pelabur bebas dalam membuat post,komen dan membuat pengisian keilmuan di sini. Walapun begitu ia hanya untuk sesuatu yang berkaitan sahaja dan di minta mengutamakan adab dan disiplin ilmu dalam perbincangan.
6. Setiap ahli DON TRADER adalah admin di sini walaupun ia tidak di lantik khusus. Hidupkan suatu pengisian ilmiah dan penuhi dengan amanah dan hak ILMU.
7. Kawal selia grup masih di bawah pemantauan dan bantuan admin dan crew yang sedia ada.

[/five_sixth_last]
[five_sixth_last]

Panduan Urusniaga Singkat (T+8)

Grup FB DON TRADER di khususkan kepada Panduan Urusniaga Singkat (T+8). Kemas kini semasa akan di buat di wall FB DON TRADER (beryuran). Setelah ia tamat tempoh, rekod panduan ini di letakan di PUS. Kemudian link akan di kongsikan ke Page DON TRADER dan ke Grup FB PSBM secara percuma.

[/five_sixth_last]
[five_sixth_last]

Panduan Urusniaga Pegang

Panduan Urusniaga Pegang bermula di buat di www.dontrader.net (ruangan forum Don Trader/beryuran). Kemas kini semasa akan di buat di ruang ini. Panduan Urusniaga yang telah mencapai TP1 dan 2 akan di pindahkan ke ruangan Pelabur Saham Bursa Malaysia dan ia akan di kongsikan link ke page–  dan seterusnya ke Grup FB  PSMBM dan Grup FB PSBM secara percuma.
[/five_sixth_last]

[five_sixth_last]

Info Sentimen dan Trend Semasa

Info-info pasaran yang berkaitan Sentiment dan Trend Semasa adalah secara percuma. Ia akan di muatkan di Sentimen Semasa. Kemas kini semasa akan di lakukan dari ruangan ini dan akan di kongsikan semula ke Page DON TRADER dan ke Grup FB PSBM.

[/five_sixth_last]
[space]

What else can we do to convince you?

href="#" data-color-override="false" data-hover-color-override="false" data-hover-text-color-override="#fff">Button Text href="#" data-color-override="false" data-hover-color-override="false" data-hover-text-color-override="#fff">Button Text